Alle berichten

Welkom op onze nieuwspagina. Hier plaatsen we geregeld nieuwe ontwikkelingen en verhalen. Ook kun je hier heerlijke recepten vinden!

Pasta met venkel en citroen

Een snelle en heerlijk frisse pasta voor de zomeravond! Ingrediënten 2 grote venkel 2 stengels van een bosui 250 gram tagliatelle of een andere pasta naar keuze olijfolie 2 theelepels tijm gedroogd of vers 200 ml kookroom 1 biologische citroen eventueel 0,5-1 extra citroen als je van wat

Lees meer

Minestrone soep

Dit is een uitermate geschikte soep om je seizoensgroente aan het eind van de week in op te snijden. Je kunt er heel veel kanten mee op. Niet alles is altijd beschikbaar, maar speel dus

Lees meer

Bonenstoof

Ter ere van keti koti deel ik dit Antilliaanse recept voor een bonenstew. Met keti koti vieren we de afschaffing van de slavernij en dat gaat gepaard met heerlijk eten. Ingrediënten 200 gram kapucijners/doperwten/de erwten

Lees meer

Palmkool Caesar Salade🥗 

Ingrediënten 1 bos palmkool 1 eetlepel extra vergine olijfolie 1 krop sla Croutons (zelfgemaakt met knoflook of kant-en-klaar) Schaafsel van Parmezaanse kaas (of vegan alternatief) Geroosterde kapucijners Optioneel: avocado in plakjes Zout en versgemalen zwarte

Lees meer

Harissa stoofpot met palmkool

Ingrediënten 2 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 300 gram biet, in blokjes of reepjes 300 gram sugarsnaps of peultjes, schoongemaakt 250 gram palmkool, in grove repen 2 theelepels harissa pasta (meer

Lees meer

Risotto met Tuinbonen, Kapucijners en Prei

De risotto’s zijn net als quiche een uitgelezen kans om lekkere groente combinaties te maken. Ingrediënten (voor 2–3 personen) 200 g risottorijst (bijv. arborio) 2 preien (wit en lichtgroen), in halve ringen 150 g gedopte

Lees meer

Tortilla met chorizo en tuinbonen

Ingrediënten 200 gram tuinbonen (gebruik ook doperwten en kapucijners) 3 eetlepels olie 200 gram krieltjes 1 ui, gesnipperd of in maantjes 100 gram (vegetarische) chorizo, in blokjes 4 grote eieren zout en peper, naar smaak

Lees meer

Quiche met snijbiet en doperwt

Voor 3 tot 4 personen Ingrediënten: 400 gram snijbiet 200 gram doperwt 5 plakjes bladerdeeg/hartige taart deeg 5 eieren 125 ml slagroom 200 gram verse geitenkaas Nootmuskaat, peper en zout 100 gram noten (amandelen of

Lees meer

Bietenrisotto

Ingrediënten Olie om in te bakken 1 witte ui 3 teentjes knoflook 1,5 koffiekopje risottorijst (of sushirijst) 1 klein glas rode wijn (of witte wijn) 500 gram gekookte bietjes 400-500 ml groentebouillon 1 tl Worcestershiresaus

Lees meer

Peultjes pasta

Pasta met Peultjes, Citroen & Verse Kaas Met een milde salade en pittige mosterdbladgarnering Voor 2 personen   Ingrediënten Voor de pasta 180 g pasta (bijv. tagliatelle, linguine of penne) 150 g peultjes, schoongemaakt 1

Lees meer

Kimchi van Chinese kool

Bijgerecht en smaakmaker. Een wat lastiger gerecht, maar ik wil hem jullie zeker niet onthouden. Ingrediënten Voor 2 grote inmaakpotten à 2 liter: 2 Chinese kolen 175 gram grof zeezout 10 tenen knoflook 1 ui 1

Lees meer

Recept: Noedels met winterpostelein

Ingrediënten voor 2 personen 150 gram noedels (jouw favoriete) 300 gram winterpostelein 150 gram paddenstoelen (oesterzwam, shiitake of gewoon champignon) 150 gram paksoi   Voor de saus 2 eetlepels misopasta Knoflook naar smaak Gember naar

Lees meer

Recept: Raapstelensalade met tortellini

Salade raapstelen en tortellini Voor 2 personen   Ingrediënten Salade 300 gram raapstelen 400 gram tortellini (of een lekkere gevulde pasta) Zongedroogde tomaten Olijven Geroosterde hazelnoten Balsamico azijn (naar smaak aan het eind toevoegen)  

Lees meer

Recept: Raapstelen stamppot

Raapstelenstamppot  Voor 2 personen Ingrediënten Basis: 400 gram aardappels 400 gram raapstelen 30 ml melk 2 eetlepels boter Peper en zout Nootmuskaat Garnering en toevoegingen: Geroosterde pijnboompitten of amandelen Augurken Vegetarische vleesvervanger of bijv. chipolataworstjes

Lees meer
Nieuws

Oogstkalenders – een reis door de seizoenen

De eerste rijen verschijnen in de groentebedden. Zaden zijn gezaaid, jonge plantjes groeien gestaag…Je vraagt je misschien af: wat zijn die seizoensgroenten die je straks zelf kunt oogsten? Met de oogstkalenders nemen we je mee

Lees meer
Nieuws

Regeneratie in actie!

Aannemer Van Lenthe heeft de greppel op de tuinderij uitgegraven en een duiker gerealiseerd waardoor het overvloedige water weg kon stromen. Helaas stuitten zij tijdens het uitgraven op puin en verontreiniging in de greppel. Na

Lees meer
Nieuws

Slim waterbeheer in actie 

Zorgvuldig waterbeheer is belangrijker dan ooit. Als gevolg van klimaatverandering hebben we te maken met extreme regenval, periodes van droogte én een groeiend zoetwatertekort.   Onze acties voor slim waterbeheer: 💧 Slim irrigatiesysteem. Op afstand

Lees meer
In de media

In de Buurt Zwolle, 16 november 2022

Een bos waarbij je op de fiets of met je auto naartoe gaat voor groente, fruit en noten. Dat is in een notendop het idee van een Zwols voedselbos. Otto Veerman (37) en Bram Piersma (36) staan te popelen om een bos van ongeveer zes hectare groot in Zwolle te openen.

Lees meer
In de media

De Stentor, 6 oktober 2019

Vijf hectare barstensvol bomen en struiken waar je van kunt eten: Zwollenaar Otto Veerman (24) ziet het helemaal voor zich. Hij is de initiatiefnemer van het allereerste voedselbos in Zwolle.

Lees meer