Bonenstoof

Ter ere van keti koti deel ik dit Antilliaanse recept voor een bonenstew. Met keti koti vieren we de afschaffing van de slavernij en dat gaat gepaard met heerlijk eten.

Ingrediënten

  • 200 gram kapucijners/doperwten/de erwten van bolle peulen/tuinbonen
  • Eventueel Russische kool of blad van koolrabi.
  • 30 ml rode palmoliepulp (dit is palmolie ja, maar dan op de manier zoals die gebruikt worst net als zonnebloem of olijfolie. Dat palmolie in elk cosmetisch product zit ooit is een ander probleem. En de smaak is zeer uniek dus well het proberen waard.)

Groentebouillon

  • Gember naar smaak
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 bos snijselderij
  • 2 teen knoflook
  • 1 blik tomaat blokjes
  • 1 blikje tomaatpuree
  • Paprika poeder
  • Komijnpoeder

 Bereiding

  • Verhit de olie op middelhoog vuur
  • Fruit de ui en knoflook aan
  • Myoteer de paprikapoeder (op laag of middelhoog vuur verwarmen van specerijen in olie)
  • Ontzuur de tomatenpuree
  • Voeg bouillon, tomatenblokjes komijnpoeder en gember toe
  • Kook hierin de peulvruchten gaat en de bladkolen.
  • Voeg aan het eind snijselderij toe

Serveer met rijst of fungi (polenta)