Eetbaar landschap

Een waardevolle combinatie van natuur en voedsel, daar streven we naar. Om dit te ervaren kun je genieten van eenjarige gewassen uit de tuinderij en houtige gewassen in het voedselbos. Wilde kruiden groeien overal tussendoor en zal er rijkelijk worden ingezet op het herstel en behoud van cultuurhistorische landschapselementen, zoals een hakhoutbos. Uiteraard maken we ook expliciet ruimte voor dieren, zoals wilde bijensoorten, vlinders, maar ook vleermuizen en uilen.

Zie jij jezelf al lopen in een uniek landschap dat gevormd is door eetbare planten? Met dit park-achtig, halfopen landschap nemen wij je mee op avontuur. Alle zintuigen zijn nodig om hier volop van te genieten. Er zijn drie gebieden in het landschap te vinden; het voedselbos, de tuinderij en de kwekerij.Het Voedselbos

“Een door mensen ontworpen productief ecosysteem naar het voorbeeld van een natuurlijk bos, met een hoge diversiteit aan meerjarige en/of houtige soorten, waarvan delen (vruchten, zaden, bladeren, stengels ed.) voor de mens als voedsel dienen.”

 

Met andere woorden, een paradijs voor de smaakpapillen.

 

Tuinderij

Wortels, Venkel, Basilicum en Tomaat; een kleine greep uit onze rijke oogst. Geen gif en kunstmest, wel rijke smaken en een gezonde bodem. Dat is waar het om draait in onze tuinderij. 

Wanneer je voor een ‘oogstaandeel’ bij de tuinderij kiest, mag je elke week een tas vol verse groenten, kruiden en fruit oogsten, gedurende het hele groeiseizoen. 

Kom je ook bij ons je groenten halen? 

Foto: Markus Spiske

Foto: Markus Spiske

Kwekerij

“Zoals men zaait, zo zal men oogsten”. Daarom besteden we veel aandacht aan het zaaien, selecteren en kweken van soorten en cultivars die het goed doen op Zwolse grond. Met technieken als stekken en enten kunnen we de sterkste soorten behouden en verbeteren.

Daarnaast kun je bij de kwekerij ook planten voor thuis kopen. Leuk voor in je tuin of als cadeau!