Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 gram biet, in blokjes of reepjes
- 300 gram sugarsnaps of peultjes, schoongemaakt
- 250 gram palmkool, in grove repen
- 2 theelepels harissa pasta (meer naar smaak)
- 70 gram tomatenpuree
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 mespuntje kaneel
- 500 ml groentebouillon
- 240 gram verse kapucijners
Optioneel om te serveren:
- 300 gram bulgur of couscous
- Verse snijselderij, fijngehakt
- (Vegan) yoghurt, naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2–3 minuten.
- Voeg de biet toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
- Voeg de sugarsnaps, palmkool, harissa, tomatenpuree, komijn, koriander en kaneel toe. Bak 2 minuten op laag vuur.
- Blus af met de groentebouillon, roer goed door en zet het vuur laag.
- Laat de stoof met deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg na 20 minuten de verse kapucijners toe en laat nog 10 minuten meekoken.
- Bereid ondertussen de bulgur of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de stoof met bulgur of couscous, en garneer met snijselderij en eventueel een lepel (vegan) yoghurt.