Harissa stoofpot met palmkool

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram biet, in blokjes of reepjes
  • 300 gram sugarsnaps of peultjes, schoongemaakt
  • 250 gram palmkool, in grove repen
  • 2 theelepels harissa pasta (meer naar smaak)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 mespuntje kaneel
  • 500 ml groentebouillon
  • 240 gram verse kapucijners

Optioneel om te serveren:

  • 300 gram bulgur of couscous
  • Verse snijselderij, fijngehakt
  • (Vegan) yoghurt, naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2–3 minuten.
  2. Voeg de biet toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  3. Voeg de sugarsnaps, palmkool, harissa, tomatenpuree, komijn, koriander en kaneel toe. Bak 2 minuten op laag vuur.
  4. Blus af met de groentebouillon, roer goed door en zet het vuur laag.
  5. Laat de stoof met deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg na 20 minuten de verse kapucijners toe en laat nog 10 minuten meekoken.
  7. Bereid ondertussen de bulgur of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Serveer de stoof met bulgur of couscous, en garneer met snijselderij en eventueel een lepel (vegan) yoghurt.