Palmkool Caesar SaladešŸ„—Ā 

Ingrediƫnten

  • 1 bos palmkool
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 krop sla
  • Croutons (zelfgemaakt met knoflook of kant-en-klaar)
  • Schaafsel van Parmezaanse kaas (of vegan alternatief)
  • Geroosterde kapucijners
  • Optioneel: avocado in plakjes
  • Zout en versgemalen zwarte peper

 

Voor de dressing – Optie 1: Klassieke Caesar met yoghurtbasis

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt (pak 1 bolletje knoflook als je een doosje eieren koopt)
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 3 ansjovisfilets
  • Snuf zout
  • 3 eidooiers (van landgoed buckhorst)
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Sap en rasp van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Maak de croutons (bij voorkeur zelfgemaakt met knoflook) en bereid de dressing.
  2. Rooster de kapucijners in de oven of koekenpan (eventueel met wat olie en kruiden).
  3. Bereid de palmkool: verwijder de dikke nerven en scheur de bladeren in stukjes.
  4. Doe de palmkool in een kom, voeg olijfolie en een snufje zout toe. Masseer de bladeren 2–3 minuten tot ze zachter worden.
  5. Snijd de sla in stukjes en meng deze met de palmkool.
  6. Voeg de helft van de dressing toe en schep alles goed om.
  7. Verdeel de salade over een schaal of diepe borden.
  8. Garneer met croutons, Parmezaanse kaas, geroosterde kapucijners en eventueel avocado.
  9. Besprenkel met de rest van de dressing en breng op smaak met zwarte peper.