Ingrediƫnten
- 1 bos palmkool
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 1 krop sla
- Croutons (zelfgemaakt met knoflook of kant-en-klaar)
- Schaafsel van Parmezaanse kaas (of vegan alternatief)
- Geroosterde kapucijners
- Optioneel: avocado in plakjes
- Zout en versgemalen zwarte peper
Voor de dressing ā Optie 1: Klassieke Caesar met yoghurtbasis
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt (pak 1 bolletje knoflook als je een doosje eieren koopt)
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 3 ansjovisfilets
- Snuf zout
- 3 eidooiers (van landgoed buckhorst)
- 1 eetlepel Worcestersaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Sap en rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
- Maak de croutons (bij voorkeur zelfgemaakt met knoflook) en bereid de dressing.
- Rooster de kapucijners in de oven of koekenpan (eventueel met wat olie en kruiden).
- Bereid de palmkool: verwijder de dikke nerven en scheur de bladeren in stukjes.
- Doe de palmkool in een kom, voeg olijfolie en een snufje zout toe. Masseer de bladeren 2ā3 minuten tot ze zachter worden.
- Snijd de sla in stukjes en meng deze met de palmkool.
- Voeg de helft van de dressing toe en schep alles goed om.
- Verdeel de salade over een schaal of diepe borden.
- Garneer met croutons, Parmezaanse kaas, geroosterde kapucijners en eventueel avocado.
- Besprenkel met de rest van de dressing en breng op smaak met zwarte peper.