Voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram snijbiet
- 200 gram doperwt
- 5 plakjes bladerdeeg/hartige taart deeg
- 5 eieren
- 125 ml slagroom
- 200 gram verse geitenkaas
- Nootmuskaat, peper en zout
- 100 gram noten (amandelen of cashewnoten)
Bereidingswijze:
- Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
- Snijd de snijbiet in reepjes en roerbak kort tot het geslonken is.
- Vet een ovenschaal in.
- Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap die de schaal kan bekleden.
- Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Voeg de slagroom toe en verkruimel de geitenkaas erdoor.
- Roer de snijbiet erdoor.
- Giet het mengsel in de ingevette schaal.
- Bak ongeveer 20 minuten in een oven op 200°C.
- Verdeel de noten bovenop en bak nog eens 15 minuten op 200°C.
Ook hier kun je voor wat meer body een paar aardappelen in plakken voorkoken en toevoegen aan de taart.