Quiche met snijbiet en doperwt

Voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram snijbiet
  • 200 gram doperwt
  • 5 plakjes bladerdeeg/hartige taart deeg
  • 5 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 200 gram verse geitenkaas
  • Nootmuskaat, peper en zout
  • 100 gram noten (amandelen of cashewnoten)

Bereidingswijze:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  2. Snijd de snijbiet in reepjes en roerbak kort tot het geslonken is.
  3. Vet een ovenschaal in.
  4. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap die de schaal kan bekleden.
  5. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Voeg de slagroom toe en verkruimel de geitenkaas erdoor.
  7. Roer de snijbiet erdoor.
  8. Giet het mengsel in de ingevette schaal.
  9. Bak ongeveer 20 minuten in een oven op 200°C.
  10. Verdeel de noten bovenop en bak nog eens 15 minuten op 200°C.

 

Ook hier kun je voor wat meer body een paar aardappelen in plakken voorkoken en toevoegen aan de taart.