Tortilla met chorizo en tuinbonen

Ingrediënten

  • 200 gram tuinbonen (gebruik ook doperwten en kapucijners)
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram krieltjes
  • 1 ui, gesnipperd of in maantjes
  • 100 gram (vegetarische) chorizo, in blokjes
  • 4 grote eieren
  • zout en peper, naar smaak

Extra

  • Een ovenvaste koekenpan met een doorsnee van circa 25 cm

Bereidingswijze

  1. Kook de tuinboontjes 4 minuten. Giet af en zet opzij.
  2. Bak de krieltjes in 1 eetlepel olie. Schep ze uit de pan en zet opzij. Bak de blokjes chorizo een paar minuutjes uit in dezelfde olie. Ze moeten wat vet zijn kwijtgeraakt maar niet helemaal uitgebakken zijn. Bak de uitjes in dezelfde olie totdat ze glazig zien. Schep ze uit de pan en zet opzij.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schuif een bakplaat of rooster op de bovenste etage van de oven.
  4. Breek de eieren in een grote schaal. Doe er zout en peper naar smaak bij. Roer de tuinbonen, krieltjes, ui en chorizo door het ei.
  5. Verhit twee eetlepels olie in de koekenpan. Doe de inhoud van de schaal over in de pan. Zorg ervoor dat alle ingrediënten in het ei liggen. Ze mogen er wel wat bovenuit steken. Laat 10 minuten bakken op laag vuur. Het ei zal in het midden en bovenop nog niet gestold zijn.
  6. Zet de pan vervolgens in de oven. Na 4-5 minuten is het ei gestold en heeft de tortilla een mooie kleur gekregen.