Waar staan we nu?

We zijn achter de schermen al een tijd bezig om Voedselbos Zwolle vorm te geven. Hier kun je de laatste ontwikkelingen teruglezen. Verder nieuws vind je ook op onze Blog.

Sfeerimpressie: Anoula Voerman

De huidige status

In 2019 ontstond het idee om in Zwolle een voedselbos te beginnen. Een stadslandbouwproject om groente, fruit en noten aan te bieden. Geheel biologisch, lokaal, gezond, vers en vooral lekker! Daarbij was het doel om gezonde en gevarieerde producten in de stadsrand van Zwolle te telen. Zo wordt lokaal, biologisch en gezond(er) eten voor iedereen beschikbaar. 

Vanuit de gemeente werd er positief gereageerd op de plannen. Na vele gesprekken en een uitgeschreven plan kwamen we uit bij diverse potentiële locaties. Een weidegebied in Spoolde was in eerste instantie de beoogde plek om te starten, maar of we ook daadwerkelijk in Spoolde kunnen neerstrijken is nog niet zeker. Daarom hebben we ook naar twee andere locaties, Berkum en Stadshagen gekeken. We gaan binnenkort weer in gesprek met de wethouder en gaan er van uit dat we spoedig de locatie kunnen vaststellen.

Ondertussen hebben we natuurlijk niet stilgezeten! We hebben een nieuwe website, een nieuw logo en is Otto niet meer de enige aan het roer, maar heeft nu de handen ineen geslagen met Bram. We hebben ook een globaal ontwerp gemaakt en een uitgebreide plantenlijst samengesteld zodat we, zodra er een locatie is, snel stappen kunnen maken naar  een ontwerp en de eerste plantdagen.

Ten slotte hebben we ook de fundering gelegd voor de BV Voedselbos Zwolle. We worden een sociaal maatschappelijke onderneming en gaan waarschijnlijk werken volgens de principes van het Steward ownership model. Meer hierover kun je lezen op de pagina ‘Missie en visie’.

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze voortgang? Schrijf je dan meteen in voor de nieuwsbrief! 

Foto: Sander van der Werf