Over ons

Voedselbos Zwolle is een initiatief van Otto Veerman, Bram Piersma en Nadine Folkertsma. Wij zijn de drie
boeren-ondernemers en runnen de tuinderij en het voedselbos en besturen de coöperatie
, ieder vanuit eigen talent en expertise. We delen een passie voor smaakvol, gezond voedsel en de natuur en zijn gedreven om te werken aan een betere wereld voor onszelf en onze kinderen. We willen laten zien dat het anders kan, samen met anderen. Leren, onze kennis delen en daarmee anderen inspireren. Iedereen is bij ons welkom om te ervaren, leren, meedoen, ontmoeten en genieten! 

Otto

Hoofd Tuinderij / Kok

Alles wat groeit, bloeit en eetbaar is fascineert mij. Als kok en toegepast ecoloog komen er twee werelden samen in het voedselbos. Kwalitatief hoge producten zonder toevoegingen uit een natuurlijke omgeving. Een mond vol en een hoop om uit te delen.

"Bijzonder dat we onszelf vaak geen onderdeel van de natuur voelen"

Na mijn opleiding tot Zelfstandig kok ben ik op zoek gegaan naar de oorsprong van ons eten. Deze zoektocht heb ik vormgegeven door de opleiding Bos- en Natuurbeheer te volgen aan hogeschool van Hall Larenstein. Hier leerde ik de Nederlandse natuur en haar schoonheid steeds beter kennen. Met een uitgesproken interesse voor alles wat groeit, bloeit en eetbaar is.

 

Contact:

Bram

Hoofd voedselbos en educatie

De mens (weer) verbinden met de natuur door middel van gezonde voeding, het beheren van een prachtig eetbaar landschap en verzorgen van inspirerend onderwijs is de drijfveer voor alles wat ik doe. Daarnaast wil ik zorgen voor een sterke en veerkrachtige natuur in Nederland. 

"Zorg voor de natuur, dan zorgt zij voor jou"

Als bioloog in hart en nieren heb ik jarenlang gewerkt in het onderzoek en het universitair onderwijs. De roep naar de natuur heeft mij echter doen besluiten om me in te zetten voor een groenere en gezondere wereld voor de volgende generatie. Sinds ik het boek van Martin Crawford ontdekte, is mijn hart sneller gaan kloppen voor het concept voedselbossen. Mijn ervaring als onderzoeker, docent en projectleider zet ik in bij het realiseren en beheren van het voedselbos en het ontwikkelen en verzorgen van het onderwijsprogramma.

 

Contact:

Nadine

Strategie en bedrijfsvoering

Na mijn studie bedrijfskunde heb ik de eerste tien jaar van mijn werkende leven ervaring opgedaan in het corporate bedrijfsleven. In 2018 nam ik een sabbatical om te reflecteren en mijn eigen pad te ontdekken. Dit was meteen een keerpunt in mijn leven. Door het tempo te verlagen en te zijn in en met de natuur kwam ik thuis bij mezelf. De uitputtingsslag die ik zelf had ervaren zag ik plotseling ook om me heen. Hoe wij ons boven al het andere leven op Aarde hebben geplaatst en daarmee onze leefomgeving vernietigen. 

"Ik voel een ongelooflijke drive om de wereld beter achter te laten, met meer leven en een betere kwaliteit van leven"

In 2023 werkte Nadine een jaar vrijwillig mee op een regeneratieve zelfoogsttuin in Zwolle en het zaadje voor een eigen onderneming in regeneratieve landbouw was geplant. “In regeneratieve landbouw in gemeenschapsvorm komt voor mij alles samen. Ik wil een plek creëren waarmee we zowel onszelf als de natuur voeden. Waar de verbinding voelbaar is voor iedereen. Met ons eten, de natuur, onszelf en elkaar. Ik zie een plek voor me waar we met elkaar de overvloed delen, tot rust komen, naar elkaar omkijken en nieuwe ideeën samen vormgeven.“  

 

Contact: