Wie zijn wij?

Voedselbos Zwolle is een initiatief van Otto Veerman en Bram Piersma, twee jonge ondernemers uit Zwolle. Samen hebben we passie voor lekker eten en natuur. Dit willen we graag delen met de regio.

 

Otto

Alles wat groeit, bloeit en eetbaar is fascineert mij. Als kok en toegepast ecoloog komen er twee werelden samen in het voedselbos. Kwalitatief hoge producten zonder toevoegingen uit een natuurlijke omgeving. Een mond vol en een hoop om uit te delen.

"Bijzonder dat we onszelf vaak geen onderdeel van de natuur voelen"

Na mijn opleiding tot Zelfstandig kok ben ik op zoek gegaan naar de oorsprong van ons eten. Deze zoektocht heb ik vormgegeven door de opleiding Bos- en Natuurbeheer te volgen aan hogeschool van Hall Larenstein. Hier leerde ik de Nederlandse natuur en haar schoonheid steeds beter kennen. Met een uitgesproken interesse voor alles wat groeit, bloeit en eetbaar is. Niet lang na de start van de opleiding raakte ik dan ook voor het eerst verstrikt in de wereld van de voedselbossen. Ik heb tal van voedselbossen mogen bezoeken en helpen aanplanten. Drie jaar lang heb ik gewerkt op een tuinderij. Met de ideeën voor een voedselbos in Zwolle timmer ik samen met Bram hard aan een nieuw eetbaar landschap in Zwolle.

 

Contact:

Bram

De mens (weer) verbinden met de natuur door middel van gezonde voeding, het beheren van een prachtig eetbaar landschap en verzorgen van inspirerend onderwijs is de drijfveer voor alles wat ik doe. Daarnaast wil ik zorgen voor een sterke en veerkrachtige natuur in Nederland. 

"Zorg voor de natuur, dan zorgt zij voor jou"

Als bioloog in hart en nieren heb ik jarenlang gewerkt in het onderzoek en momenteel in het universitair onderwijs. De roep naar de natuur heeft mij echter doen besluiten om me in te zetten voor een groenere en gezondere wereld voor mijn kinderen. Sinds ik het boek van Martin Crawford ontdekte, is mijn hart sneller gaan kloppen voor het concept voedselbossen. In 2019 heb ik Otto leren kennen en sindsdien werken we samen aan de realisatie van Voedselbos Zwolle.

Contact: